KB inzake aanmoedigingspremie HAIO gepubliceerd

ASGB-BERICHT 2021.180
Icoon theme huisartsen

De artsensyndicaten, en niet in het minst het Kartel, hebben begin 2021 aangedrongen opdat niet alleen de ASO die veel COVID-werk verricht hebben in 2020 daarvoor beloond zouden worden, maar evenzeer de HAIO. De laatste horde voor de toekenning hiervan is vandaag, 22 november 2021, eindelijk realiteit geworden: de publicatie van het KB in het Staatsblad.

De premie van € 985 per HAIO kan nu binnen de maand aan de interuniversitaire coördinatiecentra gestort worden, waarna die het bedrag op hun beurt, óók binnen de maand; kunnen doorstorten.

U vindt de integrale tekst van het KB als bijlage bij dit bericht.

2021.184

Thomas Gevaert pleit nogmaals voor Covid-aanpak op lange termijn

De co-voorzitter van ASGB is deze week opnieuw prominent aanwezig in de Vlaamse media. Ditmaal in een dubbelinterview met Margot Cloet van Zorgnet-Icuro. Thomas benadrukt daarin nogmaals dat een aanpak op lange termijn nodig is, waarbij er ook voldoende aandacht geschonken wordt aan de positie (én het mentale welzijn) van de zorgverleners.

Via de link hierna (voor abonnees) kunt u het ganse interview lezen:

https://www.standaard.be/cnt/dmf20211126_97892493

2021.157

Afscheidnemend ASGB-voorzitter Hueting: ‘Syndicaal werk loont!’

Na 16 jaar ASGB blikt afscheidnemend voorzitter dr. Reinier Hueting nog even terug. Zijn belangrijkste conclusie: syndicaal werk loont, maar er is nog werk aan de winkel. Kijk en luister mee.

2021.193

Toch sociaal statuut voor BAG-artsen na interventie ASGB/Kartel

Om recht te hebben op een Riziv-sociaal statuut moet men een erkenning hebben in de “respectievelijke beroepsgroep”, aldus het KB van 5 mei 2020. Hieronder verstond het Riziv een erkenning als huisarts of specialist of in het bezit van een erkend stageplan.