Dringend: feedback gevraagd over collectieve overeenkomst ASO

ASGB-BERICHT 2021.172
Icoon ziekenhuis

Het KB van 19/7/2021 verklaart de collectieve overeenkomst die in de Nationale Paritaire Commissie Artsen-Ziekenhuizen (NPCAZ) met de ASO werd afgesloten, algemeen bindend.

Graag vernemen we zowel van de kant van de ASO als van de kant van de stagemeesters en de ziekenhuizen welke problemen in dit verband nog worden vastgesteld.

Veel tijd om te reageren is er helaas niet. Wij hebben zelf gisteren pas de brieven van enerzijds de voorzitter van de NPCAZ en anderzijds de minister ontvangen en dienen al eind deze week te rapporteren. Mogen wij u bijgevolg vragen snel te reageren ?

U kunt ons mailen op info@asgb.be

Als bijlage bij dit bericht vindt u de integrale versie van de beide brieven.

Reacties

Quasi onmogelijke registratie van werkuren in een beroep " sui generis"
Als stagemeester van 3 ASO's MKA weet ik dat ze veel werken, maar ook veel bijleren. Uitbetaling van uren en weekdiensten is bij ons nooit een issue geweest.
Opleidingskwaliteit komt in gedrang.
Het enige wat mij zelf stoort van de vroegere opleiding is dat de assistentenjaren niet meetellen in de pensioenvorming, maar moeten afgekocht worden en dan nog niet eens meetellen in de anciënniteit om op pensioen te kunnen gaan.
Over 15 j zal een kwaliteitsdaling van de specialisten algemeen zichtbaar worden en zal men zich - net zoals in het onderwijs- de vraag stellen, waar en wanneer is het misgelopen en waarom heeft men er niet eerder op gereageerd. De kwaliteit van ons onderwijs en onze geneeskunde zijn twee bijzonder belangrijke pijlers in ons economisch bestel. Laat ze niet ten onder gaan.

serge schepers

Goed dat het er is. Toch enkele opmerkingen:
1. Volgens mij is er een conflict tussen arbeidsrecht en opleiding. Waar men in een beroep waar flexibiliteit imperatief is dit probeert uit te gommen en zelfs bestraffen. bv interessante ingreep/consultatie na de uren kan niet meer bijgewoond worden.
2. Ik begrijp ook niet dat een ASO die kiest voor minder uren hetzelfde diploma krijgt zonder hiervoor te moeten compenseren.
3. Mi geeft de stricte regeling verkeerd beeld van toekomstig beroepsleven cf verpleegkundige-stagiairs die geen WE of nacht doen in opleiding en ontgoocheld zijn nadien.
4. Indruk dat er nog wat gesleuteld dient te worden.

2021.184

Thomas Gevaert pleit nogmaals voor Covid-aanpak op lange termijn

De co-voorzitter van ASGB is deze week opnieuw prominent aanwezig in de Vlaamse media. Ditmaal in een dubbelinterview met Margot Cloet van Zorgnet-Icuro. Thomas benadrukt daarin nogmaals dat een aanpak op lange termijn nodig is, waarbij er ook voldoende aandacht geschonken wordt aan de positie (én het mentale welzijn) van de zorgverleners.

Via de link hierna (voor abonnees) kunt u het ganse interview lezen:

https://www.standaard.be/cnt/dmf20211126_97892493

2021.157

Afscheidnemend ASGB-voorzitter Hueting: ‘Syndicaal werk loont!’

Na 16 jaar ASGB blikt afscheidnemend voorzitter dr. Reinier Hueting nog even terug. Zijn belangrijkste conclusie: syndicaal werk loont, maar er is nog werk aan de winkel. Kijk en luister mee.

2021.193

Toch sociaal statuut voor BAG-artsen na interventie ASGB/Kartel

Om recht te hebben op een Riziv-sociaal statuut moet men een erkenning hebben in de “respectievelijke beroepsgroep”, aldus het KB van 5 mei 2020. Hieronder verstond het Riziv een erkenning als huisarts of specialist of in het bezit van een erkend stageplan.