Zuurstof voor de zorg: wat met GMD-supplement voor starters?

ASGB-BERICHT 2020.200
Icoon thema financiering

 

Zoals al gemeld, werd op de Medicomut van maandag jl. beslist om dit supplement van € 20 per GMD te linken aan het aantal GMD’s van 2019.

ASGB/Kartel heeft tijdens de vergadering zelf al gewezen op het mogelijke perverse gevolg hiervan voor de startende huisartsen. Op deze manier dreigen immers heel wat huisartsen helemaal uit de boot te vallen (wie pas in 2020 gestart is) of maar een zeer fractionair bedrag te ontvangen (zeker wie bv. pas in 2019 gestart is maar zelfs ook wie in 2018 gestart is).

Wij hebben daarom vandaag een brief gestuurd naar zowel minister Vandenbroucke als naar Jo De Cock met de vraag om naar een oplossing te zoeken voor dit probleem.

U kunt de integrale brief terugvinden via de link hieronder.

ASGB-BERICHT

2021.118

 

Onze voorzitter zwaait af.

 

Reinier…                                                                                                                                           

 

Je was al die jaren een baken van rust, eenvoud en vastberadenheid.

Een dossiervreter, die letterlijk en figuurlijk vele kilometers maalde.

Onzichtbaar vaak, veel werk verzettend achter de schermen.

 

Je hebt een holistische en vooruitstrevende visie op geneeskunde.

0
ASGB-BERICHT

2021.113

 

Zorg-Net Icuro lanceerde de voorbije dagen een voorstel tot hervorming van de ziekenhuisfinanciering (De Tijd, 22/06) en koppelde hier een online debat aan. Dr. Thomas Gevaert, covoorzitter van ASGB/Kartel wikt en weegt wat er werd besproken… of niet werd gezegd.

U vindt de integrale versie van zijn opiniestuk in de wordfile als bijlage.

1
ASGB-BERICHT

2021.110

 

Op 1 juli a.s. zal Dr. Reinier Hueting stoppen als voorzitter van artsensyndicaat ASGB. Twee evenwaardige covoorzitters zullen vanaf dan het voorzittersstokje overnemen. Het gaat om Dr. Michel Creemers, huisarts te Lint, en Dr. Thomas Gevaert, anatoom-patholoog in AZ Klina en onderzoeker aan de KUL.

Dr. Gevaert zal tot de zomer van 2022 ook voorzitter van het Kartel worden.

Gans de ASGB-familie wil bij deze Dr. Hueting van harte danken voor zijn tomeloze inzet en harde werk gedurende 16 jaar als bestuurslid, waarvan de laatste 10 jaar als voorzitter.

0