Co-voorzitter ASGB over de aanpak van het virus

2021.178

Onze co-voorzitter Thomas Gevaert was de jongste dagen aan het woord in de Vlaamse media over de huidige corona-aanpak. Hij wil vooral benadrukken dat er een visie op de lange termijn nodig is. “Want corona is een blijver en daar zullen we mee moeten leren leven. Laat ons dus nadenken hoe we de organisatie van onze gezondheidszorg daarop dienen af te stemmen ”

Het volledige artikel leest u hier https://www.demorgen.be/nieuws/sommigen-bleven-denken-dat-we-zero-covid-konden-bereiken-voorzitter-artsenvakbond-hard-voor-coronabeleid~b994ce0b/

of eventueel hier (als u een abo heeft) : https://www.hln.be/dossier-exclusief-voor-abonnees/interview-voorzitter-artsenvakbond-teleurgesteld-in-paniekerige-corona-aanpak-misschien-is-het-tijd-voor-een-nieuwe-expertengroep~a994ce0b/ 

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
18 + 2 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.
2021.184

Thomas Gevaert pleit nogmaals voor Covid-aanpak op lange termijn

De co-voorzitter van ASGB is deze week opnieuw prominent aanwezig in de Vlaamse media. Ditmaal in een dubbelinterview met Margot Cloet van Zorgnet-Icuro. Thomas benadrukt daarin nogmaals dat een aanpak op lange termijn nodig is, waarbij er ook voldoende aandacht geschonken wordt aan de positie (én het mentale welzijn) van de zorgverleners.

Via de link hierna (voor abonnees) kunt u het ganse interview lezen:

https://www.standaard.be/cnt/dmf20211126_97892493

2021.157

Afscheidnemend ASGB-voorzitter Hueting: ‘Syndicaal werk loont!’

Na 16 jaar ASGB blikt afscheidnemend voorzitter dr. Reinier Hueting nog even terug. Zijn belangrijkste conclusie: syndicaal werk loont, maar er is nog werk aan de winkel. Kijk en luister mee.

2021.193

Toch sociaal statuut voor BAG-artsen na interventie ASGB/Kartel

Om recht te hebben op een Riziv-sociaal statuut moet men een erkenning hebben in de “respectievelijke beroepsgroep”, aldus het KB van 5 mei 2020. Hieronder verstond het Riziv een erkenning als huisarts of specialist of in het bezit van een erkend stageplan.