Schrijf u in voor het ASGB-congres, een betere zorg voor patiënt én arts

2023.012

Wanneer en waar? Zaterdag 11 maart 2023 vanaf 9 uur in Flanders Meeting & Convention Center te Antwerpen (de Elisabeth-zalen naast de Zoo, ingang via Carnotstraat 4)

Hoe inschrijven? U kunt zich inschrijven t.e.m. 28 februari 2023 via het webformulier in deze link: https://www.asgb.be/form/inschrijving-symposium

Leden van ASGB betalen 40 euro per persoon, niet-leden betalen 80 euro per persoon, telkens inclusief lunch en dranken. Verder is in deze prijs ook inbegrepen: een toegangsticket tot de zoo voor partner en kinderen (aantal en gegevens verplicht mee te delen via de inschrijving).

Accreditering in aanvraag. 

 

Programma

9u00                    ontvangst

9u15-10u45        Voorstelling programma medische verkiezingen van ASGB/Kartel

10u45-11u15      Koffiepauze

11u15-12u30      Panelgesprek over het zorglandschap van de toekomst en de rol van de arts daarin. Met o.a.: Pedro Facon (adjunct Administrateur-Generaal RIZIV), dr. Kirsten Catthoor (voorzitter Vlaamse Vereniging voor Psychiatrie), Prof. Dr. Sigrid Sterckx (U Gent), dr. Miet Vandemaele (ondervoorzitter VASO), dr. Anouk Buelens-Terryn (voorzitter HOP-HAIO).

12u30 - 13u30   Lunch

Specialisten

13u30-14u15      Hervorming van de ziekenhuisfinanciering. Stavaza door Prof. dr. Johan Kips (voorzitter Werkgroep Ziekenhuishervorming).

14u15-15u          Visie van ASGB op co-governance. Debat met ASGB-specialisten, Margot Cloet (dedelegeerd bestuurder Zorgnet-Icuro), dr. Christine Cuyt (hoofdarts AZ Klina), dr. Thomas Pattyn (psychiater), en gemodereerd door Pascal Selleslagh (hoofdredacteur De Specialist).

Huisartsen

13u30 -14u15    New deal voor de huisartsen. Stavaza door Prof. dr. Ann Van den Bruel (voorzitter Werkgroep New Deal).

14u15 – 15u       Visie van ASGB op het takenpakket en de work-life balance. Debat met ASGB-huisartsen, dr. Joke Versmissen (voorzitter Jong Domus) en Sandra Derieuw (juriste CM), en gemodereerd door Geert Verrijken (hoofdredacteur Artsenkrant).

15u00-15u30      Koffiepauze

15u30-16u00     Plenaire slottoespraak

 

 

Reacties

Moeten we niet ruimer denken , aan geken omgekeerde bevolkingspiramide en dus minder artsen voor meer patiënten , en meer oog voor werk-vrije tijdsbalans : gaan voor een herorganisatie en dus ook financieren van bv gegradueerde verpleging die eerstelijn taken kunnen overnemen mits opleiding en verzorgenden die verpleegtaken overnemen
Nu zien we dikwijls aan de receptie mensen die moeten selecteren en waarvan ik toch twijfel of ze die-moeilijke,delicate- taak aankunnen .
Ook wij als huisarts moeten vertrouwen hebben in mensen die beslissingen kunnen nemen , zonder ons diploma

Gevaert Jean marie

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
10 + 5 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.
2023.059

Impressies van ASGB-debat over de gezondheidszorg van de toekomst

 

Artsenkrant heeft een mooie impressie gemaakt van het debat over de gezondheidszorg van de toekomst dat zaterdag jl. op ons congres gevoerd werd.

https://www.artsenkrant.com/actueel/de-olifant-in-de-kamer/article-normal-66019.html

https://www.artsenkrant.com/magazine/einde-van-de-wereld-nog-niet-in-zicht/article-normal-66031.html

2023.050

Terugblik op geslaagd ASGB-congres

 

Op ons congres van zaterdag jl. werden een aantal interessante debatten en discussies gevoerd. De medische pers was goed vertegenwoordigd.

Hierna vindt u de links naar drie sfeerreportages van De Specialist/Medisfeer over het debat “Zorglandschap voor de toekomst”.

Link naar discussie over de honoraria https://www.despecialist.eu/nl/nieuws/beroepsnieuws/honoraria-niet-onder-druk-als-staatsschuld-almaar-stijgt.html

2023.070

GMD-starterspremie goedgekeurd op Medicomut

 

Op de vergadering van NCAZ (Nationale Commissie Artsen Ziekenfondsen) van gisteren, 27 maart 2023, werd de GMD-starterspremie goedgekeurd.

Het Kartel (ASGB/GBO/MODES) heeft twee jaar geleden (zie ons bericht hierna van 25 feb 2021, https://www.asgb.be/node/17123) al aangedrongen op een compensatie voor het feit dat starters in hun eerste jaar nog weinig of geen GMD-erelonen kunnen ontvangen, terwijl ze wel al het werk aan de betrokken dossiers moeten doen. Met de invoering van deze premie wordt hier een mouw aan gepast.