Prioritaire behoefte volgens ASGB/Kartel: opwaardering van alle raadplegingen

2022.123

Als aanvulling op ons ledenbericht van 7 september jl. over het Riziv-budget van 2023, zie https://www.asgb.be/node/28415, willen we nog eens benadrukken dat het feit dat sommige specialismen met zo veel woorden genoemd werden in de behoeftenfiches, de aandacht niet mag afleiden van de eerste en prioritaire doelstelling van ASGB/Kartel:

  • Een (lineaire) index voor alle specialismen
  • De opwaardering van alle raadplegingen

 

ASGB/Kartel staat trouwens al jaren voor de opwaardering van de intellectuele akten en dat is niet veranderd, wel integendeel.

Reacties

Door dit te doen maak je de wanverhouding met de huisbezoeken nog schrijnender.
Maar ja, specialisten doen geen huisbezoeken hé, dus allicht niet zo belangrijk.

Cornelissen Anthony

Ik heb het al een paar keer gemeld. Of je bu wilt of niet; ; je graakt nauwelijks nog boven de 2 huisbezoeken per uur. Trek daar de parkeergelden af, de extra kosten die je voor je auto hebt, onderhoud, brandstof, en vergelijk dat met de raadplegingen, dan begrijp je onmiddellijk waarom onze jonge collega’s geen huisbezoeken meer Willen doen, en wie is de pineut? Ja hoor, onze vergrijzende bevolking, en Waar blijft dan de eed van Hippocrates!!!!!!

Anthony Cornelissen

Niet alleen lineaire indexering, zoals ambtenaren( die we in feite al zijn) voor raadplegingen én zeker huisbezoeken, maar ook lineaire indexering voor al onze medwerkers( die geen ambtenaren zijn), lijkt mij eerlijk. Zo ondersteunt men ha geneeskunde écht, in plaats van de gebruikelijke lippendienst. Ingangsexamen asap afschaffen, huisartswerk staat of valt met relatie met patienten, er zijn dus geen verpleegsters nodig om ons werk te doen , wel MEER huisartsen.
Buysse Dirk

Buysse dirk

Dirk, je bent een beetje dubbelzijdig in je commentaar met ererzijds te zeggen dat je hulp nodig hebt en anderzijds dat je geen verpleegsters nodig hebt maar artsen.
Mij echtgenote en ik zijn met ons recent pensioen waarschijnlijk verhuisd naar Bokrijk. Want wij wren een solopraktijk, waar mijn echtgenote “gratis en statuutlloos” de gans dag hard werkte. En wat we met 2 samen verdienden, kon ik onmogelijk alleen verdienen, ook niet met 2 of 3 artsen, want die gaan uiteraard allemaal met hun stuk van de koek lopen. Wij hadden samen meer dan 2200 ingeschreven en dan deed ik nog manuele geneeskunde en LEIFarts. die daar nog eens bovenop kwamen. Mijn opvolger-overnemer heeft op 4 maanden al 2 maal een week verlof moeten nemen en heeft nu al een achterstand van 2 weken; mijn echtgenote en ik hebben nooit 1 dag achterstand gehad. Hou zegt men het bij een president: naast een sterke man( arts of president) staat een sterke vrouw., zo was het vroeger, en zo was het heus niet slecht; doe maar eens een enquete bij 5000 patiënten; ge gaat verschieten van de resultaten, de nieuwste dingen zijn niet altijd de beste en zeker niet de goedkoopste( tip voor VdB,
Groetjes
Tony

Cornelissen Anthony

Helemaal akkoord, mijn echtgenote heeft ook haar hele volwassen leven met en voor mij ( ook gratis) gewerkt, maar met een hele groep collega’s is nu secretariaat noodzakelijk.
Akkoord dat meewerkende echtgenote zou moeten vergoed worden, maar voor ons( en wsch ook voor jullie) is dat nu toch te laat😉

Buysse

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
7 + 5 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.
2022.118

Ook pensioen voor uw ASO- of HAIO-jaren, of beter een hoger RIZIV-sociaal statuut?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: u bouwt momenteel, in de huidige stand van zaken, GEEN pensioen op tijdens de jaren dat u als ASO of HAIO actief bent. Gezien de opleiding voor bepaalde specialismes nog toeneemt in duur, kan dit erg problematisch worden. Het is bv. niet ondenkbaar dat u straks slechts 1/3 van een volledig pensioen opbouwt.

2022.131

Vergist de minister zich over covid-vaccinatie door apothekers?

Medi-sfeer heeft deze week in haar papieren versie een uitgebreid interview met minister Vandenbroucke gepubliceerd. Zie https://www.medi-sfeer.be/nl/home.html.

De minister heeft het o.a. over de rol van de apothekers en zegt daarover: “De vaccinatiemogelijkheid voor de apotheker is er alleen voor covid en ook beperkt in de tijd”.

2022.130

OPROEP : FOD Volksgezondheid peilt naar aantal werkuren van huisartsen

 

De titel van dit bericht vat in twee woorden samen waar het over gaat. Men is op zoek naar huisartsen die hierover degelijke info kunnen bezorgen. ASGB-leden zijn daar goed voor geplaatst.

U kunt deelnemen via volgende link: https://imassociates.questionpro.com/FTE-Survey-GPs

 

Hierna vindt u de integrale tekst van de oproep. door de FOD