Zelfevaluatietool inzake COVID op komst

ASGB-BERICHT 2021.171
Overheid

De IMC (Interministeriële Conferentie) Gezondheid heeft op 20 oktober jl. groen licht gegeven om een self assessment tool te ontwikkelen met als doel de druk op de huisartsenpraktijken te verlichten. Iemand die ziek is, zou via deze tool zijn symptomen kunnen invoeren, waarop dan wordt uitgemaakt of een coronatest nodig is. Indien dat het geval is, ontvangt hij een testcode waarmee hij naar een testcentrum kan. De tool is voorlopig nog niet beschikbaar maar zal op korte termijn gelanceerd worden.

Als bijlage bij dit bericht vindt u het integrale persbericht van de IMC.

Reacties

Zondag 21/11/21 : 18u11= heb reeds verschillende malen geprobeerd om de tool te openen, maar krijg iedere keer ERROR ..
Wanneer kan ik die gebruiken ? ?

Maria De Vriendt
2021.184

Thomas Gevaert pleit nogmaals voor Covid-aanpak op lange termijn

De co-voorzitter van ASGB is deze week opnieuw prominent aanwezig in de Vlaamse media. Ditmaal in een dubbelinterview met Margot Cloet van Zorgnet-Icuro. Thomas benadrukt daarin nogmaals dat een aanpak op lange termijn nodig is, waarbij er ook voldoende aandacht geschonken wordt aan de positie (én het mentale welzijn) van de zorgverleners.

Via de link hierna (voor abonnees) kunt u het ganse interview lezen:

https://www.standaard.be/cnt/dmf20211126_97892493

2021.157

Afscheidnemend ASGB-voorzitter Hueting: ‘Syndicaal werk loont!’

Na 16 jaar ASGB blikt afscheidnemend voorzitter dr. Reinier Hueting nog even terug. Zijn belangrijkste conclusie: syndicaal werk loont, maar er is nog werk aan de winkel. Kijk en luister mee.

2021.193

Toch sociaal statuut voor BAG-artsen na interventie ASGB/Kartel

Om recht te hebben op een Riziv-sociaal statuut moet men een erkenning hebben in de “respectievelijke beroepsgroep”, aldus het KB van 5 mei 2020. Hieronder verstond het Riziv een erkenning als huisarts of specialist of in het bezit van een erkend stageplan.