Werkgroep ereloonsupplementen

ASGB-BERICHT ASGB-BERICHT2018.024

ima-rapport_ereloonsupplementen
Nationaal Akkoord Artsen

 
Medische Verkiezingen 2018 - Stem KARTEL !

Geachte collega

 

Eerstdaags start op het Riziv een werkgroep met de bespreking van de ereloonsupplementen.

Graag vernemen we de visie van onze leden over deze problematiek met tal van invalshoeken.

Dat er een beperking zal komen op de excessen die beschreven werden in het IMA-rapport ligt wel in de lijn van de verwachtingen.

 

met collegiale groeten, het ASGB-bestuur

Reacties

Ik ben huisarts en zie het vanuit het oogpunt van de patient. Ereloonsupplementen mogen bestaan, maar dan alleen voor zij die het kunnen betalen. Er zou een inkomensgrens moeten bestaan waarbij de specialist wel of geen ereloonsupplementen mag vragen. Als arme mensen met een zware ingreep het nodig hebben om op een kamer alleen te liggen zou dat moeten kunnen zonder ereloonsupplementen, en voor wie het kan betalen is er geen probleem.

Cornelissen Anthony

Wat zegt DKV? Zij klagen er ook over en zij zijn het meestal die betalen ...

Mvg,

Koen

Koen Thomeer
ASGB-BERICHT 2018.050
Icoon thema telematica

Vanaf 1 juni 2018 zal elke (ambulant voorschrijvende) arts in België zijn voorschriften verplicht elektronisch op moeten stellen via Recip-e.

Er zijn echter een aantal uitzonderingen op deze verplichting.

Alle uitleg vindt u onder ‘hoe kunnen we u helpen’ op onze website.

Heel wat artsen zien door de bomen het bos niet meer of weten niet welke keuze zij moeten maken rond voorschrijfsoftware.

ASGB-BERICHT 2018.049
Icoon theme huisartsen

Sinds 1 mei 2018 heeft een subgroep van patiënten in het pretraject diabetes recht op 4 sessies educatie per jaar. Daarnaast blijven zij natuurlijk recht hebben op individueel dieetadvies en podologie (als ze behoren tot een risicogroep).

Op de begroting van 2016 stelde de regering een bedrag ter beschikking ‘ voor initiatieven ter versterking van de eerste lijn’, dat moest dienen voor interdisciplinaire samenwerking.

De initiatieven die in 2016 werden ontwikkeld, treden nu eindelijk in werking.

ASGB-BERICHT 2018.048
Icoon thema financiering

Om de overconsumptie van chinolonen (en antibiotica) een halt toe te roepen heeft de regering besloten de vergoedingsvoorwaarden voor de chinolones te wijzigen en deze in te schrijven in Hoofdstuk IV, met a posteriori controle. Alle details kunt u lezen in de rubriek ‘hoe kunnen we u helpen’ op onze vernieuwde website.